DOLAR

32,2761$% 0.03

EURO

34,9778% -0.03

GRAM ALTIN

2.457,43%0,47

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%-0,10

TAM ALTIN

15.964,00%-0,06

BİST100

10.168,33%-0,05

BİTCOİN

2007830฿%0.6851

İkindi Vakti a 16:24
Hatay PARÇALI BULUTLU 12°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Çamurdan gelen lezzet: Depremzede bayanların gelir kapısı

Çamurdan gelen lezzet depremzede bayanların gelir kapısı

HATAY – Sarsıntının vurduğu Hatay’da konut bayanları, çamurdan inşa edilen tandırda pişirdikleri eserleri satarak aile iktisadına katkı sağlıyorlar. ekmeği, sade, biberli, çökelekli ve zahterli çeşitleriyle ağır talep görüyor.

Hatay’da çamurdan yapılan tandır bölge halkının vazgeçilmezleri ortasında. Her konutun bahçesinde kesinlikle bulunan tandır, Samandağ ilçesinde depremzede bayanların gelir kapısı oldu. Kapısuyu Mahallesi’nde 50 yaşındaki 5 çocuk annesi Ayşe Baykuş, tandırda pişirdiği; ekmek, biberli ekmek ve gözleme satarak geçimini sağlıyor.

17 yıldır tandırda ekmek yaparak aile iktisadına katkı sağladığını belirten Ayşe Baykuş, “13 yıldır tandır ekmeği, gözleme ve biberli yapmaktayım. Gözleme yaparken patates, ıspanak, semizotu kullanıyorum. Biberlimizde ise çökelek, çörek otu, küncü, zahter ve zeytinyağı kullanıyorum. Bunların hepsi doğal kendi el emeğimiz ile yaptığımız ürünler” dedi.

Bölge halkının vazgeçilmez lezzetinin tanımını veren Baykuş “Çökeleğimizi kendimiz yapıyoruz. Zeytinyağı, susam ve salça biberimiz var. Kekik kullanıyoruz güzelce bir karıştırıyoruz hepsini. Akabinde hamurunu mayalıyoruz ve mayalı hamurla biberli ve gözlememizi yapıyoruz. Tandır işini yaparken memnunum, ailemle birlikte yapıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sarsıntının Vurduğu Hatay’da Mesken Bayanları Tandırda Eser Satarak Aile İktisadına Katkı Sağlıyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.