DOLAR

32,4003$% -0.13

EURO

34,8431% 0.21

GRAM ALTIN

2.440,21%0,08

ÇEYREK ALTIN

3.976,00%-1,21

TAM ALTIN

15.878,00%-1,31

BİST100

10.082,77%1,69

BİTCOİN

2040027฿%-1.5133

İmsak Vakti a 04:11
Hatay HAFİF YAĞMUR 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay’ın varlıklı mutfak kültürü ve tescilli eserleri

Kültürel çeşitliliği ve varlıklı mutfak kültürü ile ön plana çıkan Hatay, 25 tescilli eseriyle damakları çatlatıyor.

Medeniyetler beşiği olan Hatay, geçmişte bir çok kültüre ve medeniyete konut sahipliği yaptı. Hatay’da yüzlerce yıldır süren ömrün ve medeniyetin birikimiyse günümüze yansımış durumda. Hatay’da bir çok yöresel tat lezzetiyle damakları çatlatıyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay’ın varlıklı mutfak kültürünün 25 tescilli eserle temsil edildiğini belirterek, birinci tescilli eser olan Antakya künefesi olduğunu tabir etti.

“Çok varlıklı bir coğrafyadayız, bizde Arap, Fransız, Osmanlı ve Türk mutfağından oluşan bir mutfak kültürü var”

Hatay’da şu an 25 tescilli eserin olduğunu belirten Antakya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, “Hatay’da şu an 25 tane tescilli eserimiz var. Bunun 15 tanesi Antakya Ticaret ve Sanayi odasına ilişkin, lakin tescili hak eden yüzlerce eserimiz daha var. Onları da vakit içerisinde kademeli olarak yapacağız. Birinci tescilli eserimiz 2008 yılında Antakya künefesiydi. Daha sonra memleketler arası tescile çıktık. Artık ise Antakya künefesi Avrupa Birliği tescili de aldı ve artık İngilizce konuşuluyor. Bunun dışında, kabak tatlısı, halhali zeytinimiz, kabağımız ve zahterimiz var. Bu masaya sığmayacak kadar aday tescil eserlerimiz bulunmakta. Vakit içerisinde tekrardan yemek turizmi potansiyelini kazanacağımızı umut ediyorum. Tescilli eser için hedeflediğimiz ve çalışması yapılan eserler var. Birinci aklıma gelen Antakya Simidi, Keferabid kavunu bir çok eserimiz daha sırada bekliyor. Bunları önemli raporlamaya muhtaçlık var bunları yaptıkça tescil ettireceğiz. Çok güçlü bir coğrafyadayız. Biz de Arap, Fransız, Osmanlı ve Türk mutfağından oluşan bir mutfak kültürümüz var” biçiminde konuştu. – HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çanakkale Boğazı’nda Arızalanan Türk Bayraklı Gemi Karanlık Liman Demir Alanı’na Götürüldü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.