26 Temmuz 2021 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

a Öğle Vakti 12:47
Hatay 23°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatay 2’nci Gastronomi Etkinliği’ne Hazır

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği iş birliğiyle 19 Mart Pazartesi günü Antakya’da düzenlenecek olan Hatay 2’nci Gastronomi Etkinliği’nin hazırlıklarını tamamladı.

HATAY’IN ÜNLÜ RESTORAN ŞEFLERİ MARİFETLERİNİ SERGİLEYECEK

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görülen Hatay mutfağını dünya çapında bir üne kavuşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, uluslararası arenada yankı uyandıracak bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinin tanınmasına ve tüketiminin artmasına katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yöresel yemek yarışmasının yoğun talep ve ilgi ile takip edilmesinin ardından harekete geçen Başkan Savaş, bu kez Hatay’ın ünlü restoran şeflerini marifetlerini sergilemeleri amacıyla bir araya getirecek.

KABAK BORANİ VE FİRİK PİLAVI HATAY HALKININ BEĞENİSİNE SUNULACAK

19 Mart Pazartesi günü Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte ünlü şefler Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinden kabak borani ve firik pilavı yapımında marifetlerini sergilerken, Hatay halkı da etkinliğe katılıp yöresel lezzetleri tatma imkânı bulacak.

Amaçlarının, Hatay’ın kendine özgü unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin modern sunumlarla yeniden hayat bulması olduğunu dile getiren yetkililer, etkinliğin geleneksel hale getirilerek her ay tekrarlanması hususunda çalışmalar başlattıklarını vurguladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hatay En Büyük Türk Bayrağına Kavuşuyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.