DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2095128฿%1.47453

İmsak Vakti a 04:26
Hatay KAPALI 13°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

“Anadolu Mutfağı”nda kazanlar depremzedeler için kaynıyor

Anadolu Üniversitesinden (AÜ) gelen akademisyenler, işçi, öğrenciler ve mezunlardan oluşan takım, gönüllülerin de katkısıyla Hatay’ın Belen ilçesinde kurulan “Anadolu Mutfağı”nda depremzedeler için yemek yapıyor.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde AÜ tarafından oluşturulan “Anadolu Mutfağı” grubu, Derebahçe Mahallesi Saray Sokak’taki Mustafa Çoban İlkokulunda depremzedelere hizmet vermeye başladı.

14’ü akademisyen, işçi, öğrenci ve mezun, 11’i de gönüllülerden oluşan 25 kişilik grup, 9 haftadır günde yaklaşık 10 bin kişilik yemek hazırlıyor.

Sayılır, “Deneyimli ustalarımız da var. Belen’den vatandaşlar da bize takviye veriyor.” dedi.

“Depremzedelere farklı lezzetler tattırmaya çalışıyoruz”

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde lokanta işleten Gülay Avcı da AÜ Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Önlisans Programından geçen yıl mezun olduğunu belirterek, “Anadolu Mutfağı” takımına istekli katıldığını lisana getirdi.

“Depremzedelere farklı lezzetler tattırmaya çalışıyoruz. Sarsıntının acısı her yerde hissediliyor. Bu nedenle elimizden geldiğince bu acıyı azaltmak için çalışıyoruz. Üniversitemiz grup üyeleri için her türlü imkanı da sağlıyor.” diyen Avcı, istekli olmak isteyenlerin form doldurup burada vazife yapabileceğini kaydetti.

İftar ve sahur için yemek hazırladıklarını anlatan Varoğlu, “Üniversite tarafından gönderilen ve gönüllülerin bağışlarından oluşan besin materyalleri ile yemek yapıyoruz.” tabirlerini kullandı.

İstanbul’dan gelen AÜ Açıköğretim Fakültesi Aşçılık Önlisans Programı mezunu Derya Çakıroğlu, “Anadolu Mutfağı”nda afetzedeler için yapılan yemeklere katkı sunmaktan duyduğu memnunluğu lisana getirdi.

AÜ Lokal İdareler Önlisans Programı öğrencisi Burak Kurt ise depremzedelere yardımcı olma fırsatı sunan AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’a ve üniversite yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yeni

Hatay Drone Çekimi Hatay Tanıtım Filmi
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kardeş okul için stant açıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.