28 Temmuz 2021 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.

a Akşam Vakti 19:52
Hatay 24°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Amacımız Hatay Mutfağını Tanıtmak

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dünya mutfakları arasında Hatay’ın mutfağının gastronomi alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.Hatay Aşçılar Derneği Başkanı Mehmet Saklar ve Hatay Tava Restaurant işletmecisi Nazife Alkaç Başkan Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bölgenin birçok zenginliği içerisinde barındırdığını belirterek, ”Bölgemiz denizi, doğası, sosyal ve kültürel yapısı ile ön plana çıkıyor. Bunların yanında bölgemiz yemek kültürü bakımından da adından söz ettiriyor. Sizlerin bir araya gelerek bu derneği kurmanız çok önemli. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay yemek kültürü bakımında da bu ayrıcalığının iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda sizlere büyük görevler düşüyor” dedi.
AMACIMIZ HATAY MUTFAĞINI TANITMAK
Hatay aşçılar derneği Başkanı Mehmet Saklar ise hedeflerinin bir büyün olarak Hatay mutfağını en iyi şekilde Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak olduğunu belirterek,” Hatay mutfağını ustalarımız ile birlikte daha ileriye taşıyacağız. Farklı kültürlerin mutfaklarının özelliklerini barındıran Hatay’ın yemek ve mezeleriyle başlı başına ayrı bir turizm zenginliğine sahip olduğuna inanıyoruz. Hatay yemeklerinin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kocaeli’nde düzenlenen Türkiye yöresel yemek yarışmasında Türkiye ikinci olduk.”şeklinde görüş beyan ettiler.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Soba Zehirlenmelerine Karşı Dikkatli Olun

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.