FLAŞ HABER:

Hatay’ın Yöresel Lezzetleri Tanıtıldı

Hatay’ın Yöresel Lezzetleri Tanıtıldı

Büyük Şehir Belediyesi Gastronomi Uzmanı Chef Abdulcelil Erkan, 8 Mayıs Çarşamba günü TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Defne Nezahat Güven Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ’ın yöresel lezzetlerini tanıttı.

Etkinliğe, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Defne İlçe Milli Müdürü Kemal Gülistan, TÜBİTAK Hatay Bölge Temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katılım gösterdi.

HBB’yi temsilen alanında bulunan Erkan, Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinin UNESCO tarafından tescillenip ‘’ unvanını sahip olduğuna değinerek, birbirinden özel lezzetleri katılımcıların beğenisine sundu. Erkan’ın, yörenin meşhur tatlılarından olan peynirli irmik helvası şovu ise katılımcıları Hatay mutfağına hayran bıraktı.

Yorumlar