• Hatay 23° AÇIK
    • Adana
    • Adıyaman
    • Afyonkarahisar
    • Ağrı
    • Amasya
    • Ankara
    • Antalya
    • Artvin
    • Aydın
    • Balıkesir
    • Bilecik
    • Bingöl
    • Bitlis
    • Bolu
    • Burdur
    • Bursa
    • Çanakkale
    • Çankırı
    • Çorum
    • Denizli
    • Diyarbakır
    • Edirne
    • Elazığ
    • Erzincan
    • Erzurum
    • Eskişehir
    • Gaziantep
    • Giresun
    • Gümüşhane
    • Hakkâri
    • Hatay
    • Isparta
    • Mersin
    • istanbul
    • izmir
    • Kars
    • Kastamonu
    • Kayseri
    • Kırklareli
    • Kırşehir
    • Kocaeli
    • Konya
    • Kütahya
    • Malatya
    • Manisa
    • Kahramanmaraş
    • Mardin
    • Muğla
    • Muş
    • Nevşehir
    • Niğde
    • Ordu
    • Rize
    • Sakarya
    • Samsun
    • Siirt
    • Sinop
    • Sivas
    • Tekirdağ
    • Tokat
    • Trabzon
    • Tunceli
    • Şanlıurfa
    • Uşak
    • Van
    • Yozgat
    • Zonguldak
    • Aksaray
    • Bayburt
    • Karaman
    • Kırıkkale
    • Batman
    • Şırnak
    • Bartın
    • Ardahan
    • Iğdır
    • Yalova
    • Karabük
    • Kilis
    • Osmaniye
    • Düzce
  • İMSAK'A 02:00

  • CANLI SONUÇLAR
  • İDDAA PROGRAMI
  • SİTE YAZARLARI
  • VİDEO GALERİ
  • FOTO GALERİ
SON DAKİKA
  • BİST %0.12 1,11
  • DOLAR %0.12 7,56
  • EURO %0.09 8,98
  • ALTIN %23:59 473,79

Hatay’da kömbe kokusu sokağa taşıyor

HATAY’da, Ramazan Bayramı arifesinde ikramlık kömbe telaşı her evi sardı.

Hassa ilçesinde kadınlar, evlerinde hazırladıkları kömbeleri pişirmek için sıra alırken, fırınlar aşırı yoğunluktan dolayı iftardan sonra sahura kadar kömbe pişiriyor. Hatay yöresinde Ramazan Bayramı’nda ziyarete gelenlere ikram edilen kömbe, her ailede en az 5 ile 10 kilo arasında pişiriliyor. Özel unu, kabartma tozu, sütü, özel yağı, susamı, çörek otu, tahini ve diğer baharatları ile harmanlanan hamuru daha sonra içeriğine isteğe göre ceviz ve hurma katılarak veya sade olarak pasta kalıplarıyla tepsilere dizilen kömbeler, fırınlara götürülerek odun ateşinde pişirilip hem ailecek yeniyor hem de misafirlere ikram ediliyor. Hatay’da kadınlar bu zahmetli işi komşularının ve akrabalarının yardımıyla yürütüyor.Kadınlar, iftardan sonra sahura kadar kömbe yaparak, fırınlarda pişirmek için sıra bekliyor.  Kömbe pişirme sırasında fırın önlerinde sosyal mesafenin korunmasına özellikle dikkat ediliyor. İçerisine birçok özel gıda maddesi ve baharat katılarak pişirilen bayram kömbesi, bölgede yaşayanların en gözde bayram tatlıları arasında yer alıyor.

Ramazan Bayramı nedir? Ramazan Bayramı ile ilgili hadis ve ayetler neler? Ramazan Bayramı’nda alınacak hediyeler ve bayrama özel beslenme tavsiyeleri nelerdir?

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

15 Temmuz şehidi Gülşah Güler’in annesi, kızının mezarını çiçeklerle donattı

Hızlı Yorum Yap

0 0 0 0 0 0
sf TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS
299.810

VAKA

264.805

İYİLEŞME

7.377

ÖLÜM

35.005

AKTİF VAKA

sf DÜNYA'DA KORONAVİRÜS
30.395.579

VAKA

20.680.746

İYİLEŞME

950.434

ÖLÜM

9.714.833

AKTİF VAKA

Yazarlar
Video
Galeri
iskenderun Haber Ajansı – Hatay Haber'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

iskenderun Haber Ajansı – Hatay Haber'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

Haber gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 470