• Hatay 0° PARÇALI BULUTLU
    • Adana
    • Adıyaman
    • Afyonkarahisar
    • Ağrı
    • Amasya
    • Ankara
    • Antalya
    • Artvin
    • Aydın
    • Balıkesir
    • Bilecik
    • Bingöl
    • Bitlis
    • Bolu
    • Burdur
    • Bursa
    • Çanakkale
    • Çankırı
    • Çorum
    • Denizli
    • Diyarbakır
    • Edirne
    • Elazığ
    • Erzincan
    • Erzurum
    • Eskişehir
    • Gaziantep
    • Giresun
    • Gümüşhane
    • Hakkâri
    • Hatay
    • Isparta
    • Mersin
    • istanbul
    • izmir
    • Kars
    • Kastamonu
    • Kayseri
    • Kırklareli
    • Kırşehir
    • Kocaeli
    • Konya
    • Kütahya
    • Malatya
    • Manisa
    • Kahramanmaraş
    • Mardin
    • Muğla
    • Muş
    • Nevşehir
    • Niğde
    • Ordu
    • Rize
    • Sakarya
    • Samsun
    • Siirt
    • Sinop
    • Sivas
    • Tekirdağ
    • Tokat
    • Trabzon
    • Tunceli
    • Şanlıurfa
    • Uşak
    • Van
    • Yozgat
    • Zonguldak
    • Aksaray
    • Bayburt
    • Karaman
    • Kırıkkale
    • Batman
    • Şırnak
    • Bartın
    • Ardahan
    • Iğdır
    • Yalova
    • Karabük
    • Kilis
    • Osmaniye
    • Düzce
    • Lefkoşa
    • Bakü
    • Amsterdam
  • İMSAK'A 02:00

  • HABER GÖNDER

  • İDDAA PROGRAMI
  • SİTE YAZARLARI
  • VİDEO GALERİ
  • FOTO GALERİ
  • BİST %0.53 1,57
  • DOLAR %-0.06 7,46
  • EURO %0.06 9,07
  • POUND %0.08 10,20
  • ALTIN %08:28 443,34
  • YUAN %0.1 1,15
  • BTC %-2.62838 263694,00
  • ETH %3.05676 10142,88

HATAY MUTFAĞI’NA GAZİANTEP’TE TAM NOT

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘Uluslararası Gastronomi Festivali’ne katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen ve 40 ülkeden 41 şefin katılımıyla gerçekleşen festivalde, HBB ve Hatay Mutfak Uzmanı Abdulcelil Erkan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılarak gastronomi ödülüne layık görülen Hatay’ı başarılı bir şekilde temsil etti.

GASTRONOMİ KENTİ ÜYELERİ KÜNEFEYE HAYRAN KALDI

Türk mutfağının zengin lezzetlerinin yerelden ulusala taşındığı renkli festivalde, Hatay mutfağını tanıtan Erkan, kentin yöresel lezzeti künefeyi katılımcıların beğenisine sundu. Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinden künefeye hayran kalan UNESCO Gastronomi kenti üyeleri, kentin zengin yemek kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

HBB ekipleri festival kapsamında gerçekleştirdikleri sunumda, gastronomi alanında Hatay olarak bugüne kadar ne yapıldığını ve ileride neler yapmayı planladıklarını katılımcılarla paylaştı. Festivalin sonunda HBB temsilcileri, sunduğu imkanlar, destek ve güven için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. De. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

22-23 Eylül Tarihlerinde Enerji Verilemeyecek Yerler

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
sf TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS
2.392.963

VAKA

2.270.769

İYİLEŞME

24.161

ÖLÜM

122.194

AKTİF VAKA

sf DÜNYA'DA KORONAVİRÜS
96.144.818

VAKA

52.997.061

İYİLEŞME

2.056.300

ÖLÜM

43.147.757

AKTİF VAKA

Yazarlar
Video
Galeri
iskenderun Haber Ajansı – Hatay Haber'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

iskenderun Haber Ajansı – Hatay Haber'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.